Климент не разбира нито от физика, нито от химия, нито от биология.

Не издържах повече! Не само, че Клемент бълва тотален и пълен BS за квантовата теория и наука à la Deepak Chopra, но той изрично приема подобна на „тайна“ концепция, че „отрицателната енергия“ от „недоволните емоционални състояния“ на хората причинява болести. О, и нека не забравяме „токсините“, които се нуждаят от „детоксикация“. Разбирате идеята. Климент не разбира нито от физика, нито от химия, нито от биология. Той смята, че житната трева, която се яде или прилага като клизми, е лек за всичко. Той лекува рак със сурова веганска диета плюс голямо разнообразие от шарлатанство, дори детоксикиращи вани за крака. Той бръщолеви духовни глупости за бог, „енергия“ и съзнание.

Особено дразнещ беше отговорът му към хирург по рак на гърдата около 1:20, който, въпреки че изглеждаше да купи част от това, което Клемент продаваше, го предизвика за операция от рак. Едно нещо, което научих в неговия отговор, е varicream в аптеките, че Клемент очевидно не разбира теорията за раковите стволови клетки, като категорично заявява, че никакъв рак не идва от нищо друго освен от стволови клетки. Това не е вярно; някои видове рак са силно свързани с раковите стволови клетки. Други не са. Не е като че ли теорията за раковите стволови клетки е утвърдена наука. Това е област на активно разследване и, да, противоречие. Въз основа на неговото неразбиране и твърдението му, че може да не е в състояние да „активира“ имунната система достатъчно бързо със сурова веганска диета и житна трева, той след това започва да се забавлява за това как въвежда „разширени терапии“ като студен лазер, електромагнитни терапии, които, твърди той, запалват стволовите клетки с „по-висока честота“.

След това той очерня твърдението, че раковите хирурзи могат да доведат до 90% преживяемост с рак на гърдата в I стадий. Трябва да призная, че се засмях, когато Клемент заявява: „Единствената болест в историята, на която поставят критерии за петгодишна оцеляване, е ракът. Не, не е. Правим го за сърдечни заболявания. Правим го за инсулт. Правим го при бъбречна недостатъчност. Каква е разликата? При много видове рак, ако оцелеете пет години, за всички намерения и цели може да се считате за „излекувани“, защото е много малко вероятно заболяването да се повтори след пет години. (Ракът на гърдата, за съжаление, е изключение от това правило.) Както и да е, противно на това, което твърди Клемент, ние не избрахме петгодишната преживяемост като заместител на лечението на рака произволно. Всъщност разликата между заболявания като диабет в сравнение с рака е, че ако оцелеете пет години след рак, в зависимост от рака, вероятно сте „излекувани“. Ако оцелеете пет години след като сте били диагностицирани с диабет или сърдечна недостатъчност, все още имате диабет или сърдечна недостатъчност.

Маркетинг HHI: Препоръки a-go-go

Ако има нещо, което показват и трите истории, то е, че Клемент прави много пари, управлявайки HHI. Историята на Блекуел, например, съобщава, че документите до IRS показват, че Брайън Клемент и съпругата му Анна Мария Ганс-Клемент, последната от които е вицепрезидент на HHI, са спечелили почти 1 милион долара помежду си през 2013 г., въпреки че HHI е класифициран като институт с нестопанска цел и следователно освободен от данъци. Almenciak съобщава, че на Клемент и съпругата му са били платени 529 363 долара и 432 291 долара приходи и обезщетения през същата година и че HHI съобщава, че е получил 15,1 милиона долара такси за своите „услуги“. Като се има предвид, че HHI работи в Уест Палм Бийч от 1987 г., може да си представим колко богатство са натрупали Клементи от операциите му и техните евангелизиращи речи по целия свят. Също така не е трудно да се види откъде може да „спечели“ такива пари, като се има предвид, че той таксува JJ и Makayla по 18 000 долара за тяхното „лечение“. И трите истории включват снимки и видео, показващи колко големи и изискани са територията и съоръженията на HHI.

Подобно на Станислав Буржински, ключов елемент от маркетинговата кампания на Clements включва отзиви на пациенти. Те могат да бъдат намерени на уебсайта на HHI и канала в YouTube. Много добре бих могъл да анализирам няколко от тези препоръки или тук, или в моя не толкова супер таен друг блог, но засега, като се има предвид дължината на тази публикация, ще разгледам само две.

Първо, има тази препоръка от д-р Джаки Камписи:

Историята на Джаки Камписи е ужасяваща. По принцип тя започна, като се отказа от най-добрия си шанс за оцеляване след диагнозата. Моите наблюдения върху краткото видео включват:

Във видеото не е ясно дали д-р Камписи е оперирала някога първичния си тумор или не. Тя казва, че й е било казано, че ще се нуждае от „химиотерапия, радиация и лекарства“. Освен химиотерапията, какви лекарства? Тамоксифен? Аримидекс? Херцептин? Оказва се, че тя наистина е имала мастектомия, но трябваше да потърся в Google, за да открия това (и също така да открия, че тя е оптометрист, а не лекар). Във всеки случай, същата връзка разкри, че тя е прегърнала доста шарлатанство с рак преди шест години и половина, преди изобщо да срещне Брайън Клемент.Д-р Камписи се появи отново шест години по-късно с метастази в гръбначния стълб. Това не ви ли казва, че това, което тя направи, всъщност не работи? За съжаление, нейните метастази в гръбначния стълб доведоха до фрактури, както много често се случват метастазите в гръбначния стълб.Напълно възможно е Камписи да е имала доста заздравяване от фрактурите си, докато е в HHI, но е очевидно, че тя все още не може да ходи, докато не е претърпяла операция. Освен това нейната загуба на тегло вероятно направи голяма разлика.Добре, че операцията на гръбначния стълб й помогна доста. Хирургията при злокачествени фрактури обикновено помага. Не ми е ясно обаче каква операция е претърпяла.Четиридневната хоспитализация звучи като подходяща за операцията на д-р Камписи, нито твърде дълга, но със сигурност не значително по-кратка от обичайния диапазон.Много показателно е, че д-р Камписи не казва изрично дали все още има метастази в гръбначния стълб или туморът й е изчезнал. Тя обаче продължава безкрайно за кислорода в кръвта си, нивата на кръвната й глюкоза и т.н. Предполагам, че ракът все още е там.Като цяло (и за нейно щастие) изглежда, че д-р Камписи има разнообразие от рак на гърдата, който е бавно растящ и ленивен. Това, че са отнели шест години, за да се повтори, предполага, че вероятно е положителен за естрогенните рецептори и че изглежда не е напреднал много, тъй като също така твърди, че вероятно е доста ленивен. Ако това е вярно, тя все още може да живее доста дълго време с такъв тумор, тъй като изглежда има благоприятна биология. Все пак би било интересно да се знаят някои неща: Етап на диагнозата; статус на рецепторите за естроген и прогестерон; HER2 статус; конкретната операция, която е претърпяла.

По принцип, тук имаме жена, която е претърпяла сама операция от рак в стадий III, очевидно е отказала лъчетерапия и химиотерапия в полза на сурова веганска диета и други „алтернативни“ лечения, имала рецидив в гръбначния стълб, установи Брайън Клемент и продължава да правим същите грешки. Радвам се, че изглежда се справя по-добре, но за съжаление Клемент няма да я спаси. Нищо не може. За щастие тя може да живее още няколко години поради привидно благоприятната биология на нейния тумор. За съжаление, тя можеше да се справи още по-добре, ако беше приела стандартната палиативна терапия. Освен това тя вероятно ще признае Клемент за това колко добре се справя.

Друго свидетелство, споменато в статията на Блекуел, е Саманта Йънг:

Една канадка, Саманта Йънг, казва, че са й дали само месеци живот, след като е диагностицирана с рак на панкреаса, и твърди, че се е отървала от плашещата болест след посещения при Хипократ.

Препоръката на Йънг може да бъде намерена и на уебсайта на HHI, колкото и да е странно, подадена под „Депресия“, а не рак:

Още в края на деветдесетте се озовах, че страдам от невъобразима умора, гадене и постоянно прекъсван сън, причинени от мъчителната болка в стомаха. Лекарят ми направи някои кръвни изследвания, които изглеждаха напълно нормални. Накрая по мое настояване тя ми предложи ултразвук. Това разкри десет сантиметра маса в опашката на панкреаса ми.

Лекарката ми обясни, че ако бях по-възрастен, тя щеше да повярва, че туморът е доброкачествен. Въпреки това, тъй като бях млад, тя подозираше, че може да е рак. Само тази дума всява толкова страх в сърцето ми. Умът ми започна да се надпреварва, размишлявайки върху цялата медицинска статистика за увеличаването на рака и как лечението най-често е повече вредно, отколкото полезно. Разбира се, лекарят ме посъветва, че опциите ми са операция, химиотерапия и облъчване.

Каква може да е тази доброкачествена диагноза? Ако има общи хирурзи или гастроентеролози, които четат, обзалагам се, че знаят. Ще стигна до него за момент. Междувременно:

Накрая моят лекар ми предложи да видя специалист, д-р Тейлър, който подкрепи окончателно диагнозата рак на панкреаса. Слава Богу, че петте ми дъщери дойдоха и ме отгледаха. Те коригираха графиците си и останаха с мен в началото на този тъжен период от живота ми. Описаха цвета ми като сивозелен. Всеки ден изглеждаше непреодолим. На всичкото отгоре лекарите най-накрая признаха, че въпреки че бяха предложени химиотерапия и лъчетерапия, те в крайна сметка нямаше да имат никаква разлика в моя случай, нито биха удължили живота ми. Казаха ми: „Съжалявам, Саманта, подреди къщата си.“

Чували сме тази история и преди. Разбира се, 10 см маса в опашката на панкреаса би ме накарала да обмисля нещо различно от рак на панкреаса при диагнозата. Обикновен рак на панкреаса, видът, който убива повечето пациенти в рамките на няколко години от диагнозата, дори ако е оперативен и успешно резециран (очакваната петгодишна преживяемост след операция на Whipple, например, за рак на панкреаса е само по поръчка от 25%), обикновено не нараства до 10 см без метастази. Това означава, че това е или по-малко агресивна форма на рак на панкреаса, или изобщо не рак на панкреаса. Забележете, във всеки случай, че никъде няма доклад за биопсия, потвърждаваща диагнозата. (Всъщност, препрочитайки препоръката, не виждам никакви доказателства, че Йънг някога е имал дори компютърна томография, която се счита за задължителна за определяне дали рак на панкреаса може да бъде резекция.) Разбира се, ако ракът на панкреаса вече е метастазирал, тогава се очаква преживяемостта се измерва в месеци. И какво стана? Йънг намери д-р Клемент, разбира се, и това се случи:

Бавно приех програмата и бях толкова впечатлен, когато видях микроскопски раковите клетки, които процъфтяват върху готвена храна. Това ме насочи към пълното приемане на диетата с жива храна. Бавно, но сигурно цветът ми се върна към по-приемлива жълта бледност и с течение на времето нормалният ми тен надделя.

В допълнение към диетата използвах и далечна инфрачервена терапия, за да загрея нежно тялото си до 40 градуса по Целзий. Също така се погрижих да включа много масаж и рефлексология, както и да продължа да приемам лекарства и творческа визуализация, заедно с обилни количества житна трева.

След две години туморите се свиха от 10 сантиметра на 4,5 сантиметра.

Преди да се усетя, бях в ремисия. Сега разбрах напълно, че ракът може да бъде победен.

С други думи, тя не направи нищо, за да лекува предполагаемия си рак. Разбира се, аз се съмнявам, че изобщо е имала рак. Като се има предвид клиничната й история, това, което по-скоро подозирам (и, обзалагам се, че всички общи хирурзи подозираха) е, че тя наистина е имала псевдокиста на панкреаса. Псевдокисти често се появяват след пристъп на панкреатит. В началото на свидетелството си Йънг описва себе си, че „търпи невъобразима умора, гадене и постоянно прекъсван сън, причинени от мъчителната болка в стомаха ми“, всички от които могат да бъдат симптоми на панкреатит. Без да знам повече за нейния клиничен ход, не ми е трудно да си представя, че Йънг е претърпяла панкреатит и е развила голяма псевдокиста на панкреаса, която бавно се е разрешила спонтанно, както правят много псевдокисти на панкреаса, дори по-големи от 5 см. Освен това псевдокистите на панкреаса понякога се диагностицират погрешно като рак и обратно, но по-рядко в наши дни, като се има предвид, че почти всяка голяма панкреатична маса може да бъде биопсирана преди операцията, нещо, което не беше непременно вярно преди 20 години, когато тренирах. Отново нямаме доказателство за тъканна диагноза никъде, което да ни помогне и като се има предвид това, по-скоро подозирам, че това наистина е псевдокиста на панкреаса, която е разрешена.

В историята на Блекуел научаваме:

Г-н Пю каза, че е напълно възможно някои от пациентите с рак в Хипократ да бъдат излекувани, но за малкото повече от година, през която е работил там, той лично не е знаел за такива успехи.

„Получавах имейли от време на време от член на семейството, който казваше, че пациент се е поддал от рак“, каза той.

Бих готов да се обзаложа, че никой в ​​HHI не оцелява от рак поради нещо, което е направено за тях в HHI. Всъщност, както съобщава Alamenciak, има отзиви на уебсайта на HHI, чиито истории не са актуализирани, за да съобщават, че пациентът е починал, пациенти като Аналиса Къмингс, която почина през 2009 г.

Раковото шарлатанство неограничено

Колкото повече научавам за Брайън Клемент, толкова повече се чудя: как този човек работи от три десетилетия във Флорида? Очевидно щатът Флорида напълно не е успял да защити своите граждани от шарлатанство. Всъщност, като се има предвид колко хора, като Макайла Солт, идват от цял ​​свят, Флорида не успя да защити всички. Климент и съпругата му са регистрирани като съветници по хранене. Докторската степен на Клемент по хранене идва от Университета по наука, изкуства и технологии, училище, лицензирано от правителството на Монсерат, остров в Карибите с население от около 5000 души. Широко се разглежда като мелница за дипломи. И все пак, благодарение на вратичка в закона на Флорида (вижте по-долу), Клементс продължават да се измъкват с обещания, които не могат да изпълнят, през цялото време с отказ от отговорност „намигване-намигване, бут-бутнане”, че „не обещават изцеления“, въпреки че всичко, което казват в тяхната рекламна литература и разговори, би накарало човек да си помисли, че те могат да излекуват рак на етап III и IV, където научната медицина не може.

Това, което се случва, също е толкова очевидно. Здравната клиника „Хипократ“ има лиценз за установяване на масажи, издаден от Съвета по масажна терапия във Флорида. Също така, Агенцията за здравеопазване на Флорида (AHCA) лицензира здравни заведения, като здравни клиники и болници, и обработва жалби относно качеството на грижите в тези заведения. Освен това е известно, че е подадена жалба в ACHA срещу HHI за управление на здравна клиника без подходящ държавен лиценз. Въпреки това, както местният ни адвокат във Флорида и редовен сътрудник на SBM Jann Bellamy ме информира, когато я попитах за това, според държавното законодателство само клиники, които получават възстановяване на разходи от трети страни, като публични или частни застрахователи, са длъжни да имат издаден AHCA Разрешително. Тъй като Хипократ е бизнес само с пари, AHCA очевидно нямаше юрисдикция да предприеме действия. Резултатът от тази празнина в държавното законодателство е, че клиниките, предлагащи само недоказани лечения, които не се възстановяват от застраховка, са точно тези, които са извън обсега на държавен надзор. Междувременно FTC няма да каже дали разследва или не.

Както в доклада на WPTV, така и в доклада на Тим Аламеняк, Клемент е попитан за обвинения, че дава на пациенти с рак фалшиви надежди.