Examinat de William Draper, DVM la 01 februarie 2012

Carrie Ann Inaba, dansatoare, actriță, judecător de jocuri.

Katherine Miller și-a pierdut odată pisoiul în garsonieră. "am fost panicat. Avea doar 8 săptămâni și tocmai a dispărut," spune Miller. "A fost plecată toată ziua și nu mi-am putut da seama ce se întâmplă." Din fericire, "în acea seară, am auzit acest mieunat minuscul și mi-am dat seama că venea din dulapul meu." Pisicuța ei se cățărase printr-un mic gol din partea de jos a mobilierului și era prins într-un sertar.

De aceea, este atât de important să-ți verifici casa pentru probleme înainte de a sosi un pisoi sau un cățel, spune Miller, director de știință aplicată și cercetare la Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii față de animale.

Sfaturi pentru protecția animalelor de companie

Vedeți lumea la nivelul ochilor animalelor de companie. "Animalele de companie își explorează cu siguranță mediile prin degustare și pun totul în gură. Credem că copiii sunt răi, dar asta nu este nimic în comparație cu ceea ce va face un animal de companie," spune Bernadine Cruz, DVM, un medic veterinar din Laguna Hills, California, care își amintește că a auzit despre un cățeluș Labrador care a înghițit 13 mingi de golf. Coborâți-vă pe podea și verificați fiecare cameră pentru pericole, spune ea. Căutați cabluri electrice expuse, plante de casă otrăvitoare și obiecte mici, cum ar fi cercei, șlefuiuri de păr și jucării.

Antrenează-ți petto mesteca pe obiecte acceptabile. Dacă îți surprinzi cățelul sau pisoiul mestecând cizma de piele, bate din palme pentru a întrerupe actul, spune Miller. "Fără pedeapsă, fără furie," ea spune. Fă-l doar un moment de învățat. "Direcționați acest comportament către un obiect adecvat: o jucărie de mestecat, o piele brută – ceva care este sigur și plin de satisfacții."

Oferă-ți pisoiului un stâlp de zgârietură. Este inutil să pedepsești un pisoi care gheare pe canapea, pentru că zgâriatul este un comportament firesc, spune Miller. În schimb, furnizați un stâlp de zgâriere sau un tampon. "Pisicilor le place să se scarpine când se trezesc. Face parte din rutina lor de trezire, de întindere," spune ea, așa că așezați postul sau blocul lângă locul în care pisica dvs. îi place să doarmă.

Exersează-ți câinele: Doar 30 de minute de exerciții viguroase pe zi o pot obosi suficient pentru a încetini comportamentul distructiv.

A continuat

Siguranța pe primul loc pentru animalele de companie

Iată mai multe indicații împotriva animalelor de companie de la Cruz și Miller:

Puneți cablurile electrice bine în spatele sau sub mobilă sau închideți-le în protecții din plastic pentru cabluri.

Ecranați bine toate ferestrele. Atât de multe pisici și câini de talie mică sunt rănite sau ucise căzând de la ferestrele ce este nanovein neprotejate, încât medicii veterinari au un termen pentru asta: "sindromul înalte."

A nu se lăsa la îndemână toate consumabilele de curățare, insecticidele, medicamentele și alte otrăvuri potențiale. Protejați câinii și pisicile de momeala pentru șobolani și capcanele pentru furnici. Cel mai bun loc pentru păstrare? Un dulap închis, care nu este la îndemâna animalelor dvs. de companie.

A închide coșurile de gunoi, care pot fi pline cu obiecte toxice, obiecte ascuțite și alimente umane dăunătoare animalelor de companie.

Evitați draperiile cu snururi lungi și ciucuri care pot sugruma un animal de companie. Feriți-vă de mini-jaluzele, care se pot îndoaie grav dacă un câine se grăbește la fereastră.

Tunde unghiile animalului dvs. de companie în mod regulat pentru a preveni deteriorarea mobilierului din piele și vinil.

Revista WebMD – Caracteristică Examinat de William Draper, DVM la 01 februarie 2012

Surse

SURSE:

Bernadine Cruz, DVM, Laguna Hills, California.

Katherine Miller, director de știință aplicată și cercetare, Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii față de animale.

ASPCA: "Pregătiți-vă casa pentru noul dvs. animal de companie."

Majoritatea proprietarilor de câini și pisici își consideră prietenii canini și feline membri cu drepturi depline ai familiei. Asta înseamnă că atunci când zilele de naștere, sărbători majore sau alte sărbători se desfășoară, câinii și pisicile primesc și cadouri – și multe dintre ele.

Fie că faceți cumpărături pentru propriul animal de companie sau pentru al unui prieten, iată ce trebuie să știți despre reglementările privind siguranța cadourilor pentru animale de companie și posibilele pericole.

Siguranța produselor pentru animale de companie

Comisia pentru Siguranța Produselor de Consum din SUA se concentrează exclusiv pe produsele făcute pentru uz uman. Ed Rod, vicepreședinte pentru afaceri guvernamentale și consilier general al Asociației Americane pentru Produse pentru Animale de companie, spune pentru WebMD că siguranța produselor pentru animale de companie este, în schimb, determinată de piață, unde producătorii și comercianții cu amănuntul se concentrează asupra acestor probleme:

Pericole de sufocare și piese mici Pericole de strangulare Niveluri de toxicitate

De asemenea, marii comercianți cu amănuntul cer ca producătorii de produse pentru animale de companie să utilizeze laboratoare de testare pentru controlul calității pentru a certifica siguranța produselor înainte de a permite articolele pe rafturile magazinelor.

„Din fericire, cu jucăriile și accesoriile pentru animale de companie”, spune Rod, „nu există o istorie mare de evenimente adverse”.

Cumpărătorul Fii inteligent

Diferențele individuale în stilurile și motivațiile de joc ale animalelor de companie impun proprietarilor de animale de companie să examineze produsele pentru animale de companie pentru probleme de siguranță și să supravegheze jocul.

„Nici o jucărie pentru animale de companie nu este indestructibilă. Unele animale de companie sunt mult mai distructive. De fapt, distrugerea este o mare parte din distracția pentru majoritatea câinilor și a unor pisici. Este un pic de atenție cumpărătorului”, spune Katherine Miller, PhD, un specialist în comportamentul animalelor aplicat certificat.

Miller sfătuiește familiile să:

Să presupunem că orice produs pentru animale de companie va fi mestecat sau rupt în cele din urmă Verificați des cadourile pentru animale de companie Îndepărtați orice obiect deteriorat

Pericolele potențiale includ:

Piese sau margini ascuțite, cum ar fi jucării din plastic rupte, părți interne, scârțâituri, oase așchiate Snururi lungi, snururi, panglici sau țesături desfăcute Piese mici, umplutură sau alte articole pe care animalele de companie le-ar putea înghiți

Nu vă uitați doar la exteriorul produsului. Aflați ce se află înăuntru care ar putea deveni un pericol dacă este expus. „Imaginați-vă că animalul de companie îl desparte”, spune Miller, „ceea ce este înăuntru ar putea fi ceea ce este cel mai interesant”.

Lista de urmărire a cadourilor pentru câini

În unitatea de urgență și îngrijire critică de la Tufts University Cummings School of Veterinary Medicine din Grafton, Mass., medicii veterinari se îngrijorează cel mai mult cu privire la lucrurile pe care câinii le înghită pe care nu ar trebui să le înghită.

A continuat

„Cred că câinii, relativ devreme în viața lor, se declară manancă de lucruri sau nu mănâncă de lucruri”, spune Elizabeth Rozanski, DVM, de la Tuft, specialist certificat în urgență/îngrijire critică și medicină internă.

Rozanski a tratat odată un Doberman Pinscher faimos pentru că a mâncat șosetele familiei. Cineva i-a dat câinelui o păpușă ciorap pentru copil. A mâncat totul și a avut nevoie de o operație.

„A fost ceva care pentru majoritatea câinilor nu ar fi fost o problemă”, spune Rozanski, „dar marea noastră regulă de bază este că, dacă câinele este în mod special prost cu așa ceva, atunci ai grijă la astfel de jucării. Unii câini vor mânca și înghiți orice, așa că nu cred că am ceva în care stau aici și cred că este o jucărie nesigură la fel de mult pe atât de nesigură pentru un anumit câine.”

Fii atent la dimensiunea jucăriei sau a produsului pentru animale de companie. Adesea, spune Rozanski, câinii au probleme cu obiectele prea mici pentru uzul lor, chiar dacă doar puțin. De exemplu, ER vede uneori câini cărora li s-au blocat oasele măduvei în gură. „Asta nu pune viața în pericol”, spune Rozanski, „dar dacă osul are dimensiunea potrivită, se blochează în spatele dinților canini”.

Lista de urmărire a cadourilor pentru pisici

Câinii pot avea probleme dacă mănâncă obiecte liniare sau strunoase, dar pisicile sunt renumite pentru asta. Aceste articole lungi „au un potențial mai mare de a provoca daune," spune Rozanski.

Miller este de acord și îi avertizează pe cei care oferă cadouri feline să limiteze snururile, panglicile sau materialele de cuib utilizate în ambalaje sau coșuri cadou – sau în produsele pentru pisici în sine.

Pisicilor le plac jucăriile cu părți atârnate, dar Miller spune: „Ar trebui să fie un joc de tip interactiv, nu un joc de tip auto-joc”.

Jucării pentru copii vs. Jucării pentru animale de companie

Oamenii oferă uneori câini și pisici jucării pentru copii. La suprafață, ar putea părea sigur, dar cele două tipuri de jucării servesc unor scopuri diferite.

„Jucăriile pentru copii nu sunt adesea potrivite pentru animalele de companie, deoarece animalele de companie pun jucăriile sub diferite stres și acțiuni decât o fac copiii”, spune Miller. „Așa că, deși jucăriile pentru copii sunt testate pentru standardele de siguranță, ele sunt concepute pentru corpuri de dimensiunea unui copil și pentru puterea și capacitățile fizice ale copiilor, nu pentru prădători. Câinii și pisicile sunt puternice. Au dinți ascuțiți. Ele pot fi persistente.”

A continuat

Cadouri alimentare pentru animale de companie

Cu excepția oricăror alergii sau intoleranțe alimentare, produsele alimentare precum mâncărurile pentru animale de companie sunt cadouri bune. Dacă plăcerile de casă sunt mai mult stilul tău, revizuiește resursele de otravă pentru animale de companie, cum ar fi cele de la Centrul de control al otravirii animalelor de la ASPCA, pentru a te asigura că omite ingredientele comune periculoase pentru animalele de companie.

Miller sugerează, de asemenea, jucării cu livrare de alimente pentru câini și pisici. Aceste jucării, care necesită muncă pentru a scoate hrana, oferă o stimulare mentală atât de necesară animalelor de companie.

Cu fiecare reumplere, jucăria strânge interes din nou. De asemenea, țin animalele de companie ocupate și departe de alte pericole posibile. Miller spune: „Jucăriile miros a mâncare și este mai ușor pentru un animal de companie tânăr, ca un cățel, să învețe că este în regulă să mestece articole care miroase a mâncare și să nu mestece articole care nu miros a mâncare”.

Funcția de sănătate a animalelor de companie WebMD Examinat de Audrey Cook, BVM&S pe 03 octombrie 2011

Surse

SURSE:

Sondaj anual pentru proprietarii de animale de companie, Asociația americană a produselor pentru animale de companie.

Lista de reglementări a produselor, Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA.

Katherine Miller, PhD, CAAB, CPDT, asistent consilier științific și manager de proiect, ASPCA, New York.

Ed Rod, vicepreședinte, afaceri guvernamentale și consilier general, American Pet Products Association, Greenwich, Connecticut.

Elizabeth Rozanski, DVM, ACVIM, ACVECC, profesor asistent, urgență și îngrijire critică, departamentul de științe clinice, Universitatea Tufts Cummings School of Veterinary Medicine, Grafton, Mass.

Nu există nimic ca dragostea necondiționată a unui animal de companie.

Aproape 60% din casele din America au cel puțin un animal de companie, conform Asociației Americane de Medicină Veterinară. Aproximativ jumătate dintre acești proprietari spun că își consideră animalul de companie un membru al familiei.

A avea un tovarăș de creatură poate fi benefic și pentru sănătatea ta. Studiile au arătat că a fi în preajma unui animal poate ușura depresia, scădea tensiunea arterială și stresul și te poate menține activ. Pacienții cu atac de cord care au un câine pot trăi mai mult decât cei care nu au.

Dar îngrijirea unui animal este un angajament care necesită mult mai mult decât să aduci acasă o minge de blană dragă de la magazinul de animale. Ai ceea ce este necesar pentru a fi proprietar de animale de companie? Iată la ce ar trebui să te gândești.

Animalele de companie au nevoie de timpul și energia dvs

Să știi câtă atenție poți acorda unui prieten blănos te va ajuta să decizi dacă ești gata să deții unul. De asemenea, este mai ușor să alegeți ce fel de animal de companie este cel mai bun pentru dvs.

„Dacă sunteți prea ocupat sau nu este suficient acasă, nu este potrivit să aduceți un animal de companie în amestec”, spune Bernardine Cruz, DVM, unul dintre medicii veterinari din comunitatea de sănătate a animalelor de companie WebMD.

Câinii probabil au nevoie de cel mai mult TLC, în comparație cu alte animale de companie. Ele trebuie luate în aer liber de cel puțin trei ori pe zi pentru a se ușura. Puii trebuie hrăniți de două până la patru ori pe zi, în funcție de vârsta lor. Câinii mai în vârstă trebuie hrăniți o dată sau de două ori pe zi.

Majoritatea câinilor trebuie, de asemenea, să se joace. Un canin care nu are suficient timp activ poate deveni plictisit sau anxios și poate sfârși prin a distruge canapeaua sau pantofii tăi preferați. Deci, dacă călătorești mult, cel mai bun prieten al bărbatului s-ar putea să nu fie o alegere grozavă decât dacă ai o modalitate fiabilă și accesibilă de a te asigura că câinele tău va avea suficient exercițiu și timp de joacă.

Anumite rase de câini necesită mai mult exercițiu decât altele. De exemplu, un Jack Russell Terrier va avea nevoie de mult timp să alerge afară. Dacă inima ta este pusă pe un câine, află din timp despre nevoile de zi cu zi ale raselor care îți plac.

A continuat

Pisicile sunt puțin mai ușoare la timp. Pisicile trebuie hrănite de trei până la patru ori pe zi, iar adulții au nevoie de una până la trei mese.

O pisică de interior înseamnă să curățați cutia de gunoi în fiecare zi pentru a evita mizeria prin casă. Cel mai bine este ca pisicile să stea în casă pentru a fi ferite de boli, accidente de mașină sau lupte, spune Cruz pentru WebMD.

Spre deosebire de câini, pisicile nu trebuie plimbate. Așadar, este posibil să lăsați o pisică în pace pentru câteva zile, atâta timp cât cineva poate trece o dată pe zi pentru a verifica dacă pisicuța dvs. este în regulă, pentru a completa alimente și apă și pentru a curăța cutiile de gunoi.

Unele dintre cele mai populare păsări, cum ar fi calopsiții și păirușii, au nevoie de timp de joacă în afara cuștilor lor în fiecare zi, potrivit Societății Americane pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (ASPCA). Aceste creaturi cu pene pot fi, de asemenea, destul de sociale și tânjesc la interacțiunea umană.

„Deoarece păsările sunt animale de turmă, ele vor să formeze legături strânse cu proprietarii lor. Vedem o mulțime de probleme de comportament atunci când păsările nu primesc atenția de care au nevoie”, spune medicul veterinar Brad Singleton, DVM din Austin, Texas.

Indiferent de rasă, majoritatea păsărilor au nevoie în mod regulat de o aprovizionare constantă cu semințe sau pelete de păsări și apă proaspătă, fructe și legume. O altă investiție de timp: curățarea săptămânală a cuștilor și baie regulată.

În timp, animalele de companie mai mici au nevoie de obicei de elementele de bază ale hrănirii regulate și de o cușcă sau un acvariu curățate frecvent, spune Singleton. Peștii, reptilele și amfibienii, în general, nu necesită multă interacțiune umană. Cu toate acestea, iepurii, dihorii, hamsterii și gerbilii sunt ființe sociabile care își doresc ceva timp pentru a petrece timp cu stăpânii lor.

Îți poți permite un animal de companie?

Alături de angajamentul de timp, banii pot fi un factor major în deținerea unui animal.

„Nu înseamnă întotdeauna să cheltuiești mult, dar dacă nu ai un venit discreționar, atunci a avea un animal de companie poate să nu fie cea mai bună idee în acest moment”, spune medicul veterinar Greg Hammer, DVM, din Dover, Del.

Prima cheltuială: animalul de companie în sine. Un animal poate fi la fel de ieftin ca și gratuit, dar anumite rase prețuite ar putea costa mii de dolari, spune Hammer pentru WebMD.

A continuat

Dintre animalele de companie, cheltuielile legate de câini tind să fie cele mai mari, potrivit ASPCA.

În primul rând, există costuri inițiale odată ce ați adoptat un câine. Pentru un câine de talie medie, costă aproximativ 200 USD pentru sterilizarea sau sterilizarea caninului, 70 USD pentru cheltuieli medicale de bază, cum ar fi deparazitarea și testele de sânge, și alți 300 USD pentru alte costuri unice, cum ar fi antrenamentul, o ladă și un guler.

În fiecare an, proprietarul de câine cheltuiește în medie aproximativ 120 de dolari pe hrană și 235 de dolari pe vizite regulate la medicul veterinar pentru examene, vaccinuri și medicamente pentru prevenirea dirofilarelor, puricilor și căpușelor. Luați în considerare jucăriile, tratările și alte cheltuieli mai mici, ceea ce înseamnă cel puțin 500 de dolari anual, spune ASPCA.

Pisicile sunt, în general, pe locul doi ca preț. Costurile inițiale după adoptarea unei pisici sunt de aproximativ 145 de dolari pentru sterilizare sau castrare, 130 de dolari pentru cheltuielile veterinare pentru prima dată, 25 de dolari pentru o cutie de gunoi și alți 90 de dolari în cheltuieli mai mici, conform ASPCA. Costurile anuale recurente se ridică la aproximativ 115 USD pentru mâncare, 160 USD pentru cheltuieli medicale obișnuite, 165 USD pentru gunoi și alte taxe, însumând aproximativ 500 USD pe an.

Proprietarii de iepuri ar trebui să se aștepte să cheltuiască aproximativ 1.055 USD în primul an. Mamiferele mici, păsările și peștii rulează între 200 și 350 USD.

Taxele veterinare sunt una dintre cele mai mari cheltuieli cu multe animale de companie, dar există modalități de a reduce aceste costuri.

Asigurarea pentru animale de companie, care costă doar 15 USD pe lună, poate ajuta cu facturile medicale neașteptate de la accidente sau boli. Verificați cu atenție o politică înainte de a vă înscrie, pentru a ști ce este acoperit.

Adoptarea unui animal adult înseamnă evitarea taxelor veterinare inițiale pentru lucruri precum examene, vaccinuri, sterilizare și sterilizare, spune Singleton. De asemenea, alegerea unui mamifer mai mic, cu o durată de viață scurtă, cum ar fi o rozătoare, înseamnă că probabil nu va trebui să vizitați niciodată medicul veterinar.

Vârsta (a ta și a animalului tău de companie) contează

Când te gândești la un animal de companie, pune-ți această întrebare: „Ce voi face în 10 ani?” Vei fi plecat la facultate? Vei fi pensionat? Te-ai mutat în traiul asistat?