Tot ce trebuie să știți despre plasturele de control al nașterii

Patch -ul de control al nașterii, cunoscut și sub numele de plasture contraceptiv, este o formă hormonală de control al nașterii care eliberează hormoni prin piele pentru a preveni sarcina.

Unii purtători de plasture folosesc, de asemenea, această formă de contracepție pentru a regla perioadele și a reduce efectele:

În acest articol, descriem eficacitatea plasturelui de control al nașterii. De asemenea, ne uităm la beneficiile și efectele secundare ale plasturelui și cum să -l folosim.

Ce este un plasture de control al nașterii și cum funcționează?

Plach -ul de control al nașterii este Un adeziv pătrat subțire care oferă hormoni atunci când o persoană o aplică pielii.

Ca și în cazul pastilelor de control al nașterii, plasturele de control al nașterii funcționează prin prevenirea ovulației. Fără un ou, sperma nu are nimic de fertilizat, astfel încât să nu poată apărea sarcină.

Patch -ul conține aceiași hormoni, numiți estrogen și progestin, la fel de multe pilule de control al nașterii. Acești hormoni opresc ovulația.

Pe lângă oprirea eliberării de ouă, hormonii cresc producția de mucus cervical, care inhibă mișcarea spermatozoizilor.

Cât de eficientă este plasturele de control al nașterii?

Patch -ul de control al nașterii este o modalitate eficientă de a preveni sarcina. Conform Planned Parenthood, cu o utilizare perfectă, este eficient de 99%.

Cu toate acestea, mulți oameni tind să fie uitați și să greșească atunci când folosesc diferite forme de control al nașterii, inclusiv plasturele. Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cu o utilizare tipică, plasturele este ineficient în 9% din cazuri.

Utilizarea corectă a plasturelui de control al nașterii este, prin urmare, esențială. Când oamenii nu o folosesc corect, poate apărea sarcina.

Patch -ul de control al nașterii poate să nu prevină sarcina din cauza unei persoane:

Efectele secundare ale plasturelui de control al nașterii

Pentru majoritatea oamenilor, plasturele de control al nașterii este o formă de contracepție complet sigură.

Cu toate acestea, plasturele de control al nașterii conține hormoni care pot provoca efecte secundare la unii indivizi. Câteva reacții adverse comune includ:

Majoritatea efectelor secundare nu durează mai mult de câteva luni, potrivit Planned Parenthood. Dacă persistă disconfortul, un medic poate recomanda un alt tip de control al nașterii.

Este important să rețineți că plasturele de control al nașterii nu oferă protecție împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS). O persoană ar trebui să folosească întotdeauna un prezervativ pe lângă plasture pentru a limita riscul de transmisie STI.

Un studiu din 2017 în Jurnalul Internațional al Sănătății Femeilor a examinat literatura actuală privind patch -ul de control al nașterii.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, deoarece plasturele de control al nașterii conține niveluri mai mari de estrogen decât multe pilule de control al nașterii, riscul de tromboembolism venos (VTE) – cheaguri de sânge care se îndreaptă spre plămâni – este mai mare. Cu toate acestea, ei au adăugat că, în general, riscul absolut este încă destul de scăzut.

Cât costă costul patch -ului de control al nașterii?

o lună de ofertă de patch -uri de control al nașterii costă între 0 și 150 USD, în funcție de faptul că o persoană are o asigurare de sănătate.

Unele programe guvernamentale, cum ar fi Medicaid, oferă asistență financiară care poate ajuta la plata controlului nașterii, cum ar fi plasturele.

unde să obțineți un plasture de control al nașterii

Acest tip de control al nașterii necesită o rețetă. Un medic sau o asistentă poate prescrie plasturele de control al nașterii.

În unele zone, este posibil să obțineți plasturele de control al nașterii direct de la un farmacist sau prin intermediul serviciilor de prescripție online.

Cum să utilizați un plasture de control al nașterii

Patch -ul de control al nașterii este un mod simplu de a preveni sarcina. O persoană ar trebui să aplice o nouă plasture o dată pe săptămână pentru a cureta și uscată pielea. Aceștia pot plasa peticul pe oricare dintre următoarele zone:

O persoană ar trebui să apese și să țină placa timp de câteva secunde pentru a se asigura că va rămâne pe loc. Patch -ul ar trebui să rămână pe loc în timpul tuturor tipurilor de activități, inclusiv înot.

O persoană nu ar trebui să spăl plasturele, deoarece conține hormoni care pot contamina alimentarea cu apă.

După 3 săptămâni de utilizare, oamenii își iau de obicei o săptămână liberă pentru a permite o perioadă.

Persoanele care preferă să sară perioada lor pot aplica un nou patch în a patra săptămână în schimb. Când săriți perioadele în acest fel, detectarea este probabil, mai ales în primele 6 luni.

Cine poate folosi un plasture de control al nașterii?

Patch -ul de control al nașterii este destinat persoanelor care doresc să prevină sarcina. Nu protejează împotriva ITS.

Unii oameni ar trebui să evite să folosească orice formă de control hormonal al nașterii, inclusiv pe cei care au întâmpinat următoarele probleme de sănătate:

Femeile care știu sau cred că pot fi însărcinate nu ar trebui să folosească plasturele de control al nașterii.

Femeile care alăptează ar trebui să oprească plasturele pentru primele câteva săptămâni după naștere, deoarece hormonul estrogen ar putea reduce calitatea laptelui matern.

Patch -ul poate să nu fie potrivit pentru persoanele cu supraponderale sau obezitate și fumători cu vârsta peste 35 de ani, inclusiv cei care au renunțat recent la fumat.

Cât durează efectele efectelor Patch -ul durează?

Odată ce o persoană încetează să mai aplice patch -urile, corpul revine de obicei la normal destul de repede.

Deși poate dura ceva timp pentru ca menstruația să revină la normal, sarcina se poate întâmpla imediat după oprirea plasturelui de control al nașterii.

Rezumat

Patch -ul de control al nașterii este un mod sigur, ușor și fiabil de a preveni sarcina. Oamenii care alkotox catena pret doresc să evite să rămână însărcinate pur și simplu trebuie să o lipească și să o schimbe în fiecare săptămână.

Cu toate acestea, este crucial să recunoaștem că plasturele nu este pentru toată lumea și nu împiedică ITS.

Persoanele care nu sunt sigure dacă patch -ul este potrivit pentru nevoile lor ar trebui să consulte un medic pentru a discuta potențialii lor factori de risc și alte preocupări.

Știri medicale de astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .