Čeprav njegova piva vsebujejo elektrolite, Zelus Beer Co.

Od sobote so morale zavarovalnice kriti do osem domačih testov vsak mesec za vsakega potrošnika, ki je zajet v načrtu.

Vendar zavarovalnice in potrošniki še vedno ugotavljajo podrobnosti o tem, kar nekateri opozarjajo, da bi lahko bila za potrošnike nerodna pot.

Bidnova administracija je spodbudila zavarovalnice, da vzpostavijo prednostna mesta, kot je lekarna, kjer lahko potrošniki brezplačno prevzamejo teste. Zavarovalnice morajo potrošnikom, ki kupijo lastne teste, povrniti tudi do 12 USD na test. Nekateri testni kompleti stanejo več, zato imajo potrošniki nekaj stroškov iz lastnega žepa.

Večji izziv bi lahko bilo iskanje testov. Program se je začel ob stalnem pomanjkanju testov v trgovinah in trgovcih na drobno, čeprav si proizvajalci prizadevajo povečati zaloge.

"Težko je videti, kako bo to potekalo gladko," je dejala Ceci Connolly, predsednica in izvršna direktorica Alliance of Community Health Plans.

Poleg pomanjkanja testov po vsej državi si nekateri manjši načrti zdravstvenega zavarovanja prizadevajo za sodelovanje z lekarnami ali trgovci na drobno.

"Tudi z najboljšimi nameni in veliko sredstev, namenjenih temu, imajo ogromne težave pri zagotavljanju testnih kompletov za COVID mnogim Američanom," je dejal Connolly. "Ne bo dovolj (testiranja), zato nas resnično skrbi, da bodo zdravstveni načrti prejeli veliko jeznih, razočaranih, razburjenih klicev in pritožb, ko ne bodo imeli rešitve."

Ali domači testi dajejo točne rezultate?

Domači testi so privlačni, ker ne potrebujejo laboratorija in običajno dajo rezultate v približno 15 minutah. Ti antigenski testi zaznajo beljakovine, ki se nahajajo na površini koronavirusa, laboratorijski testi PCR zaznajo genetski material virusa, so dražji in trajajo dlje za obdelavo.

Medtem ko so laboratorijski testi bolj občutljivi in ​​lahko odkrijejo sledi virusa v daljšem obdobju, so zagovorniki antigenskih testov dejali, da lahko kompleti hitreje opozorijo nekoga, ki je kužen in v nevarnosti, da virus prenese na druge.

David Walt, profesor patologije na medicinski šoli Harvard v bolnišnici Brigham and Women’s Hospital, je dejal, da so hitri antigenski testi uporabni, vendar se morajo ljudje zavedati tudi omejitev in upoštevati verjetnost, da so rezultati testa pravilni.

Če je nekdo izpostavljen COVID-19 in ima simptome, vendar je test s hitrim antigenskim testom negativen, mora oseba ponoviti test v dveh dneh. Če pa je ista oseba pozitivna, naj verjame rezultatom in se izolira, je dejal Walt.

Uprava za hrano in zdravila je odobrila uporabo v nujnih primerih za ducat domačih testov na antigen. Večina teh kompletov vsebuje dva testa z navodili za ponovitev testov, običajno v približno dveh dneh. FDA je sporočila, da še naprej spremlja, kako dobro ti testi zaznavajo omikron.

"Te teste lahko učinkovito uporabite, če poznate svojo verjetnost pred testom," je dejal Walt.

Prispeva: Maureen Groppe

Ken Alltucker je na Twitterju na @kalltucker ali e-pošti na alltuck@usatoday.com.

Prenašanje alkohola: Trezno življenje postaja vse bolj priljubljeno, saj Chrissy Teigen, več pitja

Preveč nenavadno: regulatorji za alkohol v Severni Karolini pravijo ‘hudiča ne’ uporabi besede F na etiketi craft seltzer

Pivovarna Mispillion River Brewing, Milford, Delaware, ima linijo sadnih in trpkih, a ne hmeljevih piv, imenovano War series, prepojenih z elektroliti, "ki … dosežejo demografsko skupino, ki se zelo razlikuje od tipičnega pivca craft piva," je povedala pivovarna. predsednik in ustanovitelj Eric Williams.

Medtem ko ženske ne predstavljajo večine pivcev craft piva, je Williams opazil, da je demografski skupini všeč ponudba, ki vključuje War Llama in War Possum z okusom mešanega jagodičevja – pomislite na jagodno limonado – in oba imata 5 % alkohola do volumen (enako Budweiserju).

"Ne trdimo, da je to zdravo pivo, ampak pravimo, da je to pivo, ki bi ga morali piti po teku," je dejal Williams.

»Učinkovite« sestavine, kot so elektroliti, vitamini ali antioksidanti, so postale priljubljene, vendar jih ne najdemo v vseh pivih, namenjenih »zdravje bolj ozaveščenim potrošnikom«, pravi Dave Williams iz Bump Williams Consulting iz Sheltona v Connecticutu, ki skrbi za industrijo alkoholnih pijač. .

Skočna rast trdega seltzerja – zdaj ga ponujajo Anheuser-Busch InBev, Boston Beer Co. (mater piva Samuel Adams in Truly Hard Seltzers), Coors in New Belgium Brewing – je znak, da potrošniki iščejo zdravju prijazne možnosti, on reče.

Enako velja za brezalkoholna piva: Athletic Brewing Co., brezalkoholna obrtna pivovarna, ustanovljena leta 2017, se je leta 2020 povečala za petkrat, pravi soustanovitelj Bill Shufelt.

Nizka vsebnost alkohola, okus, primeren za žejo potrošnikov

Aktiven življenjski slog je pomemben za Geoffa Pedderja, ki je leta 2015 ustanovil Zelus Beer Co. v Medfieldu v Massachusettsu. Triatlonec, tekač in maratonec Pedder je bil "vedno prepričan, da obstaja trg" za piva z nizko vsebnostjo alkohola, ki so zdravju prijazna. Večina pivovarninih piv, vključno z Weekenderjem, nemškim lagerjem, Race Pace New England IPA in Light Into Dark porterjem, je narejena iz kalcijevih, kalijevih in natrijevih soli.

Prodaja Zelusa se je leta 2020 povečala za 25 % in širi distribucijo.

"Naša blagovna znamka se v veliki meri ukvarja z gradnjo skupnosti aktivnega življenjskega sloga, podobno kot počne Michelob Ultra," pravi Pedder. "Tudi okoli tega poskušajo zgraditi skupnost."

Ali so piva za uspešnost dobra možnost po vadbi?

Pivovarji in drugi proizvajalci pijač poskušajo narediti alkoholne pijače "bolj" funkcionalne, "je Ginger Hultin, nutricionistka in lastnica Champagne Nutrition, povedala za USA TODAY.

Pri tem je trenutno na trgu široka paleta izdelkov; nekateri so alkoholiki, drugi niso. Ne glede na to so mnogi namenjeni športnikom za okrevanje in hidracijo.

"Kar vidim na trgu, so dodatki in sestavine, kot so chia semena, čebelji cvetni prah, limonska trava ali druga zelišča/začimbe, črni ribez, limeta ali drugo sadje ali jagodičje ter dodani elektroliti, kot je sol," je dejal Hultin in opozoril na te elemente. so pogosti v športnih pijačah, vendar novi v kategoriji piva.

Čeprav je misel na hladno pivo po petkovem popoldanskem teku morda mamljiva, morda ni najboljša izbira za rehidracijo.

"Najpomembnejša w-loss-website.com stvar za okrevanje po vzdržljivostni dejavnosti je vsekakor hidracija z vodo (in elektroliti, če je potrebno, odvisno od dejavnosti) in hrano," je dejal Hultin. "Moj nasvet je, da se osredotočite na tiste osnovne vidike spodbujanja vašega športa in uživate v pivu – običajnem ali ‘performance’, če ga uživate."

Hultin je dodal, da je ključno zmerno uživanje.

Čeprav njegova piva vsebujejo elektrolite, podjetje Zelus Beer Co. ne navdaja vidika polnjenja, ustanovitelj Pedder pravi: "Pivo je diuretik. Resničnost je taka, da morate doseči zelo nizko stopnjo alkohola, da odstranite diuretični učinek alkohola. . Ne ​​spustimo se na te ravni."

Zvestoba ljubiteljev varjenja piva

Tudi obrtne pivovarne skrbijo za pivce, ki želijo uživati ​​v fitnesu. Leta 2017 je pivovarna Dogfish Head Craft Brewery iz Delawarea izdala SeaQuench Ale, narejen iz morskih soli in mineralov, vključno s kalcijem, kloridom, magnezijem, kalijem in natrijem, ki pomagajo potešiti žejo in nadomestiti izgubljene elektrolite.

Slightly Mighty IPA, ki je izšla približno leto kasneje, nizko vsebnost alkohola (4 % ABV) s samo 95 kalorijami in 3,6 g ogljikovih hidratov – tekmec Michelob Ultra – je najbolje prodajana nizkokalorična IPA, prodaja pa se je več kot podvojila v letu zadnje leto, glede na NielsenIQ. Običajna IPA ima lahko kar 200 kalorij ali več.

Soustanovitelj pivovarne Sam Calagione je dejal, da je Dogfish Head pred več kot desetletjem izdelal svoje prvo "pivo za aktivni življenjski slog", 4,8-odstotno belo pivo v belgijskem slogu, imenovano Namaste , ki so ga najprej postregli po jogi v pivovarni.

Harpoon je izdal Rec. League hazy pale ale v letu 2019 kot možnost za zdravo ozaveščene pivce, saj se je prodaja v zadnjem letu povečala za skoraj 50 %, glede na NielsenIQ.

Nedavna anketa potrošnikov, ki jo je naročila pivovarna, je potrdila njeno strategijo. Sestavine, ki so boljše za vas, so bile pomembnejše kot pred letom dni za skoraj eno tretjino (31 %) od 949 anketiranih potrošnikov. Bolj zdrave sestavine so bile pomembnejše za milenijce, stare od 27 do 41 let (52 %), kot za GenXerje, stare od 42 do 56 let (26 %).

Dejavniki, ki so bili potrošnikom pomembni za bolj zdrave možnosti: število kalorij (28 %), ogljikovi hidrati in sladkorji (28 %), hranilne sestavine (27 %) in delež alkohola (27 %).

"Zmogljiva piva so naraščajoč trend, ki ne kaže znakov, da bi se kmalu upočasnil," je dejal Steven Pauwels, pivovarski mojster Boulevard Brewing v Kansas Cityju v Missouriju, ki je po tem izdal 4,1-odstotno 99-kalorično pivo Easy Sport Rally Ale z dodatkom elektrolitov. vodja pivovarne je naredil majhno serijo za svojo tekaško skupino. "Med mladimi potrošniki je očitno, da živijo aktiven in zdrav način življenja, hkrati pa uživajo afiniteto do craft piva."

Spremljajte Morgana Hinesa in Mika Sniderja na Twitterju: @MorganEmHines & @MikeSnider .

Glede na praznike, polne pijače, mnogi Američani že razmišljajo, kako bi se zoperstavili vsemu jajčnemu likerju, vinu in drugim žganim pijačam s suhim januarjem, 31-dnevnim odmorom od alkohola.

Praksa je postala priljubljena, potem ko jo je britanska neprofitna organizacija promovirala leta 2013. Naslednje leto je postala javnozdravstvena kampanja, ki jo podpira vlada in je namenjena izboljšanju zdravja, skrajšanju pasu in redčenju denarnic.

Študija Univerze v Sussexu iz leta 2018 ugotovili, da suhi januar ni le izboljšal zdravja za ta mesec, temveč tudi vzpostavil bolj zdravo vedenje pri pitju alkohola v prihodnosti – kar je izpodbijalo mit o mokrem februarju.

Dr. Michael Fingerhood, izredni profesor medicine in javnega zdravja na univerzi Johns Hopkins, ki ni bil povezan s študijo, je dejal, da se lahko ljudje med sušnim januarjem naučijo dragocenih lekcij o alkoholu.

»Ali je pozitivno? Mislim, da je,« je dejal. "Prišlo bo ljudi, ki bodo rekli, da se počutim bolje, bolje spim, shujšal sem in sem bolj motiviran za vadbo."

Nekateri ljudje lahko opustijo hladno puranje. Za druge pa je opustitev alkohola za cel mesec lažje reči kot narediti.

Dr. Timothy Wilens, sodirektor Centra za medicino odvisnosti pri splošni bolnišnici Massachusetts, priporoča tem ljudem, da pred sodelovanjem v suhem januarju naredijo naslednje dodatne korake.

Ustvarite strukturiran načrt za izogibanje alkoholu

Nekateri ljudje morda potrebujejo načrt za povečanje svojih možnosti za uspeh v suhem januarju.

Wilens je dejal, da veliko ljudi, ki imajo motnjo zlorabe substanc, uporablja to tehniko, ko opravljajo vzorčenje treznosti, kar pomeni, da se nekdo odloči, da bo določen čas trezen.

"Ko vstopite in rečete ‘Želim prenehati uporabljati’ – dodajte nekaj k temu," je rekel. "S čim boš to nadomestil? Kako boš zapolnil čas?"

Wilens predlaga, da čas zapolnite s fizičnimi aktivnostmi, kot sta vadba ali hoja.

Vendar pa pravi, da strukturiran načrt ne bi smel vključevati izogibanja družabnim dogodkom, kjer bi lahko bilo popivanje, ker je to lahko izoliranje. Namesto tega Willens predlaga načrt, kaj piti, preden greste ven s prijatelji, na primer soda ali brezalkoholno pivo.

Je vaša fakulteta na seznamu?: Fakultete z največ aretacijami zaradi drog in alkohola

Suha januarska podpora

Wilens pravi tudi, da je pomembno imeti socialno mrežo, ki vas bo podpirala skozi proces, na primer prijatelje ali družino.

Lažje je preživeti suhi januar, ko je nekdo v vašem življenju seznanjen z vašim načrtom in vas poziva k odgovornosti. Vendar Wilens pravi, da je pomembno, da se o pričakovanjih pogovorite s tem prijateljem ali družinskim članom, preden se streznite.

"Želite vnaprej določiti, kakšna so ta pravila," je dejal. "Ali želite, da je oseba iskrena s tabo? Ali želite, da jo vprašajo, koliko pijete?"

Pogosto mnogi ljudje želijo biti odgovorni med suhim januarjem, a se nato ob soočenju razjezijo in Wilens pravi, da poskus ni vreden zažiganja prijateljstva.

"Doživljajo sram in to čustvo je zelo težko predelati ali presnoviti," je dejal Wilens.

Je vaše mesto na seznamu?: Mesta, kjer ljudje porabijo največ za alkohol

Življenjski triki: Kako pripraviti kuhano vino v instant loncu

Bodite pripravljeni na spodrsljaje pri treznosti

Nazadnje, pomembno je, da se pred streznitvijo za suhi januar, zlasti med ponovitvami, spravite v določeno miselnost.

Contents