Vše, co potřebujete vědět o železe

Iron je minerální pro správnou funkci hemoglobinu, proteinu potřebného k transportu kyslíku v krvi. Železo má také roli v různých dalších důležitých procesech v těle. Přibližně 10 milionů lidí ve Spojených státech má nízkou hladinu železa a zhruba 5 milionů z nich bylo diagnostikováno anémie s nedostatkem železa. o zdravotních výhodách populárních vitamínů a minerálů. Poskytuje hloubkový pohled na doporučený příjem železa, jeho možné zdravotní přínosy, potraviny s vysokým obsahem železa a případná zdravotní rizika konzumace příliš mnoho železa.

Rychlá fakta o železo

Doplňky železa mohou být užitečné, když lidé považují za obtížné přijmout dostatek železa pouze prostřednictvím dietních opatření, například v rostlinných strava. Je lepší se pokusit konzumovat dostatečně ve stravě odstraněním nebo snižováním faktorů, které mohou bránit absorpci železa a konzumovat potraviny bohaté na železo.

Je to proto, že mnoho potravin bohatých na železo obsahuje také Řada dalších prospěšných živin, které spolupracují na podpoře celkového zdraví. Energie a zaměření, gastrointestinální procesy, imunitní systém a regulace tělesné teploty. Anémie s nedostatkem železa může způsobit únavu, palpitace srdce, bledou pokožku a bez dechu. pěstování plodu s kyslíkem a živinami. Výsledkem je, že se také zvyšuje poptávka po železo. Zatímco tělo obvykle maximalizuje absorpci železa během těhotenství, nedostatečný příjem železa nebo jiné faktory ovlivňující způsob absorbování železa může vést k nedostatku železa.

Nízký příjem železa během těhotenství zvyšuje riziko předčasného porodu a nízká porodní hmotnost, stejně jako nízké zásoby železa a zhoršené kognitivní nebo vývoj chování u kojenců. Těhotné ženy s nízkým železem mohou být náchylnější k infekci, protože železo také podporuje imunitní systém. Probíhá však výzkum, pokud jde o možnost doporučit další železo všem těhotným ženám, dokonce i pro normální hladinu železa. Tvrdí se, že všechny těhotné ženy by měly každý den těhotenství brát 30 až 60 miligramů (mg) doplňků železa, bez ohledu na hladinu železa.

energie

Nedostatečné železo ve stravě může ovlivnit účinnost, s jakou tělo používá energii. Železo nese kyslík do svalů a mozku a je zásadní pro mentální i fyzický výkon. Nízké hladiny železa mohou mít za následek nedostatek zaměření, zvýšenou podrážděnost a sníženou výdrž. Sportovci, než u jednotlivců, kteří nevedou aktivní životní styl. Někteří odborníci naznačují, že ženská vytrvalostní sportovci by měli do současného RDA přidat dalších 10 mg elementárního železa denně pro příjem železa. Nedostatek hemoglobinu může výrazně snížit výkon během fyzické námahy, protože snižuje schopnost těla transportovat kyslík do svalů. Navštivte naše vyhrazené rozbočovač. To snižuje jeho dostupnost pro použití a zvyšuje pravděpodobnost nedostatku. Zdroj železa

  • Další složky stravy
  • Gastrointestinální zdraví
  • Použití léků nebo doplňků
  • Celkový stav železa člověka
  • Přítomnost promotorů železa, jako je vitamin C
  • V mnoha zemích jsou produkty pšenice a kojenecké vzorce opevněny železem. Zdroje zvířat potravin, včetně masa a mořských plodů, obsahují hemové železo. Heme železo je snadněji absorbováno tělem. Mezi rostlinné zdroje železa patří fazole, ořechy, sóju, zeleninu a opevněná zrna. Železo ne-hemu ze zdrojů založených na rostlinách však má biologickou dostupnost mezi 2 a 20 procenty. Z tohoto důvodu je RDA pro vegetariány 1,8krát vyšší než u těch, kteří jedí maso, aby nahradili nižší úroveň absorpce z rostlinných potravin. Spolu s nehemovými zdroji železa může dramaticky zvýšit absorpci železa. :

    Mezi nejlepší zdroje železa patří:

    Lékařské zprávy dnes mají přísné pokyny pro zdroje a čerpá pouze z recenzovaných studií, akademických výzkumných institucí a lékařských časopisů a asociací. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Další informace o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální, se můžete dozvědět čtením naší redakční zásady .

    Contents